6 kļūdas, kas bojā dārza augsnes kvalitāti

Dārza augu augšanu un augsnes kvalitāti ietekmē daudzi faktori. Ir kļūdas, no kurām jāizvairās.

Kā norāda dārzniece Eimija Enfīlda, augsnes struktūra, ūdens saturs un tā pieejamība, mikrobu aktivitāte, pH līdzsvars un barības vielu pieejamība ir saistīti ar augsnes kvalitāti.

Laba augsnes kvalitāte veicina veselīgu augu augšanu, nodrošinot optimālu barības vielu un ūdens uzņemšanu un ilgtspējīgu dārza ekosistēmu.

Tomēr ir kļūdas, kas augsnei tikai kaitē.

Dobes ierīkošana aizņemtā vietā

Neraugoties uz saules gaismas nozīmi, ir ļoti svarīgi ierīkot dobi vietā, kur pa to netiks staigāts vai tā netiks sabradāta. Intensīva kustība var izraisīt augsnes sablīvēšanos, kas ierobežo sakņu augšanu, ūdens iekļūšanu un gaisa cirkulāciju.

Mulčēšanas trūkums

Mulčēšanas trūkums dārzā var radīt virkni problēmu, piemēram, augsnes pakļaušanu erozijai, sablīvēšanos, krasas temperatūras svārstības un mitruma zudumus iztvaikošanas rezultātā. Dārza dobju mulčēšana palīdz palēnināt mitruma zudumu, nomāc nezāles, regulē augsnes temperatūru un papildina augsni ar organiskām vielām. Vēl viens mulčēšanas ieguvums ir tas, ka tā palīdz mazināt lietus radīto ūdens sablīvēšanos.

Lasi vēl: Kā sēt burkānus, lai vēlāk tos nevajadzētu retināt: piecas pārbaudītas metodes

Pareiza drenāža

Kāds dārznieks mums pastāstīja, ka augsne ar sliktu drenāžu var izraisīt pārpurvošanos, kas augu saknēm atņem skābekli. Tas izraisa puvi, sakņu puvi un galu galā augu bojāeju. Tomēr šai problēmai ir daži vienkārši risinājumi, tostarp smagu mālainu augsni papildināt ar organiskām vielām un vajadzības gadījumā ierīkot drenāžas sistēmas. Tāpat nevajadzētu stādīt augus zemās vietās, kur ir tendence uz ūdens uzkrāšanos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment